Summa sidvisningar

torsdag 1 oktober 2015

Inre utlänningskontroller


Jag citerar i dag, den 1 oktober 2015, en artikel i DN om enorma ekonomiska påfrestningar om inte integrationen av flyktingar fungerar bättre än vad fallet är i dag. DN har lyssnat på en presskonferens med inrikesminster Anders Ygeman.

Inrikesministern flaggade också för att de så kallade inre utlänningskontrollerna ska bli fler. Personer som inte har rätt att befinna sig i landet, exempelvis flyktingar som har sökt asyl och fått avslag, ska utvisas.

– Vi ska vara öppna och generösa men det innebär också att de som inte har asylskäl måste avvisas eller utvisas, sade Ygeman.

Han tillade att kontroller kan göras när polisen bedömer att en person är ”misstänkt” – men det får inte ske på basis av hudfärg, hårfärg, språk eller religion.”

Som en enkel själ, tillika statstjänare och f.d. värnpliktig militärpolis undrar jag hur detta går ihop.

Polisen får i uppgift att söka t.ex. en nigeriansk man som ska utvisas. Polispatrullen vandrar i centrala Stockholm och ser ett antal personer med afrikanskt ursprung. Hur ska polispatrullen kunna se om någon av dessa är misstänkt?  De får ju, enligt inrikesministern, inte kontrollera någon på grundval av dennes hud- eller hårfärg.

Ska de då kontrollera ett antal personer med europeiskt utseende i stället, eller kanske både afrikanerna och europeerna? Vad vet jag?

Men för mig förefaller detta vara ett utslag av politisk korrekthet och/eller  att vilja ge sken av handlingskraft men samtidigt instruera ordningsmakten på sådant sätt att uppgiften blir omöjlig att utföra.

Tur man inte jobbar som polis.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar